Nettleserspill

Det er ikke alltid du, eller elevene, kan installere aktuelle dataspill på maskinene som er tilgjengelig. Da er det kjekt å ha klar en noen gode nettleserspill som ikke krever annet enn en nettleser. Disse spillene kan som regel også spilles på nettbrett og mobiltelefon, men en helt vanlig PC vil uansett være mer enn godt nok. Listen kan lett bli lengre – og undervisningsopplegg dukker opp etter hvert. Du finner også er rekke dataspill til nettleseren på www.spillpedagogbanken.no (direktelenke til den kategorien spill).

Spent (krle/sam/mat/nor/eng) – et spill om nyfattigdom i USA.

GeoGuessr (sam) – en gjettelek om hvor i verden du er, hvor deltakerne også kan spille mot hverandre. Lenke til opplegg på Spillpedagogbanken (bak betalingsmur).

Euclidea (mat) – et spill som lærer deg geometri og konstruksjon.

A dark room / Et mørkt rom (eng/nor) – et stemningsskapende tekstspill om ressursforvaltning og fortellingsteknikker.

Vax! (nat/sam/moh) – et spill om smitte og smittevern. Lenke til opplegg på Spillpedagogbanken (bak betalingsmur).

Factitious (sam) – et spill om nyheter og kildekritikk.

The Evolution of Trust (mat/krle) – et artikkelspill om hvordan tillit (og statistikk) virker.

Pandemic 2 (nat/moh) – et flash-spill om sykdom og smittespredning. Lenker til Spillpedagogbankens opplegg for “Plaque Inc.” som inneholder en fungerende lenke til Pandemic2.

Bad News (sam) – et spill om påvirkning på nett og falske nyheter.

Parable of the Polygons (sam/krle/mat) – et artikkelspill om hva som skal til for at et nabolag skal trives med hverandre.

We Become What We Behold (sam/krle) – et spill om mediapåvirkning. Lenke til opplegg på Spillpedagogbanken (bak betalingsmur).

Democracy Times (sam) – et spill om å selge nyheter i mellomkrigstiden i USA. Lenke til opplegg på Spillpedagogbanken (bak betalingsmur).

Democracy3 demo (sam) – et spill om hva det skal til for å styre et land og vinne neste valg. Lenke til opplegg for fullutgaven her på Spillpedagogene.

It goes on (krle/sam) – en perle av et spill om å ha begrensninger i hverdagen.