Fersk podcast – Spillkyndighet og andre viderverdigheter

For noen uker siden tikket det inn en epost til oss:

Jeg har et interessant funn jeg ønsker å dele med dere i podcasten til Spillpedagogene.

Selv har jeg forsøkt over lengre tid å få med meg flere venninner til å «prøve ut» gaming, som jeg har lyktes med i noe varierende rad. Derfor i et forsøk på å forstå synspunktet til flere av mine venninner som ikke har noe bakgrunn eller kjennskap til spill så kom jeg over denne youtubevideoen kalt «What Games Are Like For Someone Who Doesn’t Play Games»:

Mitt «spørsmål» til dere er vel egentlig hvordan kan det gameren observerer hos sin kone overføres til spillpedagogikk i skolen?

Her tenker jeg mest på hvordan observasjonene kan være med på å kaste lys over nye perspektiver knyttet til de elevene med svakere eller fraværende «spillkyndighet».

Celine Schinnes, Lærerstudent ved USN

Dette var et spørsmål som var en podcastepisode verdig. Derfor inviterte vi likesågodt Celine med på en prat med Odin og Tobias om “Gaming for non-gamers”, spillkyndighet, estetikk i dataspill og en hel del annet

https://www.youtube.com/watch?v=ax7f3JZJHSwMusikken i podcasten er hentet fra Horizon Zero: Dawn, Journey, Sunlight og en litt hemmelig sak til slutt. De som klarer å finne ut hvilken spill musikken er hentet fra skal få en stjerne i margen (tips – spillet blir nevnt i podcasten).

Episoden kan som vanlig høres på Soundcloud, Spotify og på Apple Podcasts.