Savner du “IKT i praksis”?

Hvis du er en av dem som savnet nettstedet “IKT i praksis”, så skal vi i spillpedagogene.no hjelpe deg litt med det. Rett før Udir la ned nettstedet tok vi en kopi av alt sammen, og har nå gjort dette tilgjengelig på www.spillpedagogene.no. Nettstedet er tilgjengelig i menylinjen vår – og i lenken under.

Men før vi kommer så langt må vi si litt om hva som er gjort. Hele nettstedet er publisert under Creative Commons-lisensen “Navngivelse-IkkeKommersiell-DelPåSammeVilkår”, eller kortutgaven CC BY-NC-SA. Denne lisensen gir andre lov til å remikse, tilpasse og endre det som ligger der i en ikke-kommersiell sammenheng, så lenge de gir ære der ære skal gis og lisensen det nye arbeidet som blir laget ut fra det gamle er den samme (altså CC BY-NC-SA). Vi har derfor beholdt alt vi klarte å beholde uten å endre noe – og det er fritt tilgjengelig for dem som vil inn på det. All ære til Senter for IKT i utdanningen, Udir og alle bidragsytere som har vært med å skape nettressursen “IKT i praksis”!

Noen utfordringer vil det være med en kopi av nettstedet. Vi har bare kopiert det som ligger på “nettsidene”, ikke selve databasen. Derfor er det ting som ikke virker. Noe er innlysende, som f.eks. det å logge seg på, mens andre ting er forståelig når en tenker seg litt om, f.eks. søk. Det vil også være ting som ikke virker som vi ikke har oppdaget enda, men som du kanskje oppdager. Du merker det når en eller annen funksjon enda peker til iktipraksis.iktsenteret.no (og den er nedlagt). Og virker det ikke – så virker det ikke. Sånn er det bare.

Selvfølgelig er alle referanser til, eller uttalelser fra, Udir i nettstede ikke gyldige lengre. De har tross alt lagt ned prosjektet. Så ikke kontakt dem om det er ting du savner eller lurer på :-). Vi gjør dette, fordi vi synes det er for mange gode ting som ikke bør forsvinne…

Vi håper at mange vil finne glede i alle forslagene til hvordan å bruke ny teknologi på spennende måter i klasserommet – inkludert spill i skolen (som jo vi holder mest på med).

Lenke til kopien av nettstedet “IKT i praksis”