Engelsk fagdag for lærere i hedmark

I dag har jeg vært i Hamar og holdt spillkurs for engelskærere i Hedmark fylkeskommune. Med ny læreplan for engelskfaget lansert for mindre enn en uke siden hvor “diskutere og reflektere over form, innhold og virkemidler i engelskspråklige kulturelle uttrykksformer fra ulike medier, inkludert musikk, film og spill” inngår i kompetansemålene for VG1 engelsk ble dette et høyaktuelt tema.
@Hedmarkinger: Presentasjonen jeg brukte i dag ligger her. Ressurser knyttet til tema som ble tatt opp i dag finner dere nederst i posten.

Dette er første gang jeg også fikk testet minnepinneløsningen som Odin og Halvor skrev om i forrige post. Det fungerte som en kule! Vi hadde kun 20 minutter til rådighet til frispilling på slutten av dagens økt, men i løpet av de 20 minuttene rakk vi å dele ut og teste Keep Talking, Her Story og Orchids to Dust på deltakermaskiner. Knirkefritt!!

Ressurser knyttet til dagens presentasjon
- Hvordan skaffer jeg spill? Hvordan kan skolen tilrettelegge for pedagogisk spillaktivitet? Vi har skrevet om disse utfordringene flere steder før. En stor del av utfordringen lærere som vil bruke spill står ovenfor er at spillbransjen ikke i tilstrekkelig grad ser på skolen som et marked. Dermed er det kun unntaksvis at prosessen av å skaffe og distribuere spill til elever er problemfritt. Likevel har vi en del tips og råd som vil gjøre det mye enklere for dere å komme i gang enn det var for oss for åtte år siden.
- Minnepinner, som vi brukte i dag kan være en løsning. Odin skriver om det her.
- Vi har også omtalt spillrommet på Nordahl Grieg VGS og delt generelle betraktninger om innkjøp og logistikk her. Viktig å være klar over at her er det ingen “One size fits all” løsning. Her må det gjøres tilpassinger til lokale forhold
- De lavest hengende fruktene – Nettleserspillene vi testet i dag:
- Spent – Playspent.org – Undervisningsopplegg her
- Bad News – Getbadnews.com – Lærerveiledning NB! Spillet kommer til å bli oversatt til flere språk, men er ikke tilgjengelig på norsk (enda). Men skulle man være interessert i den svenske utgaven, ligger den her.
- We Become What We behold – https://ncase.itch.io/wbwwb
- Parable of The Polygons – https://ncase.me/polygons/ (Jeg har ikke delt noe undervisningsopplegg til disse spillene før, men det vil komme på et eller annet tidspunkt. Dette er uansett spill som man som spillnovise vil kunne gjøre mye fornuftig ut av.)
- Fruktene som henger litt høyere
- Gone Home – Et av de mest detaljerte undervisningsoppleggene jeg har laget finnes her.
- Among the Sleep – Seriøst Hedmarkinger! Støtt opp under lokalkultur. Among the Sleep kommer fra flinke utviklere i Hamar. Undervisningsopplegg
- Her Story – Er ikke sikker på om jeg nevnte denne for alle. Men super spillnovelle som egner seg godt til fellesspilling. Undervisingsopplegg
- Annet:
- Språkløype om spill i undervisningen fra Lesesenteret
- Notat om spill i skolen fra Senter for IKT i utdanningen
- Regjerningens spillmelding 2020-2022
Husk! Det er finfint å lese/høre/se om spill, men skal man være i stand til å formidle med og om spill i klasserommet må man også være villig til å spille selv. Dette blir enda viktigere nå for engelsklærere med ny læreplan.