Halvor og Odin stikker hodet frem på Nordic Edge KnowHowEdTech

Nå avsluttes snart KnowHow EdTech-konferansen i forbindelse med smartby-konferansen Nordic Edge. Halvor og Odin fikk det eminente oppdraget om å hjelpe lærere med å komme i gang med læringsbasert spilling – og de lovet at presentasjonen skulle legges ut på bloggen til Spillpedagogene. Det løfte skal vi selvfølgelig holde… (klikk på bildet)

Vi lovet også at vi skulle svare på spørsmålene vi ikke fikk svart på i “Spør-i-vei”-delen – og det skal vi selvfølgelig også gjøre 🙂


“Papers please!” Koster penger og skolen har blokkert tilgangen til Steam på skolenettverket. Spørsmålet om penger er hovedgrunnen til at jeg ikke har brukt mer en et spill i undervisningen. Er det en samleside med gode gratisspill/ blogg med gode læringsspill?

Sjekk ut listen over spill vi bruker i undervisningen og lenkene til andre spillressurser. Noen av dem er gratis eller har helt dugende demo-utgaver. De fleste av de spillene vi bruker koster sjelden mer enn en 100-lapp og det finnes også en god del hyggelige utviklere der ute som kan hende gir deg spillene om du spør pent (og sier noe om hva du skal bruke det til). Det er også mulig å få tak i en del svært billige spill (og noen ganger gratis) på humblebundle.com.

Legger dere ut listen over spill slik at det blir tilgjengelig for oss alle?

Ja, det gjør vi. Alle skjermbilder peker til undervisningsopplegg og vi lister også opp en god del spill i presentasjonen. Sjekk også ut lenkene mot slutten av presentasjonen for å finne større samlinger av undervisningsopplegg til spill.

Hva er meningen med livet?

42

Har dere noen eksempler på gode spill som kan brukes i matematikk og naturfag?

Ja, faktisk har Odin en hel presentasjon med utgangspunkt i dataspill og realfagsundervisning – og den finner du her.

Har dere tips om spill man kan bruke for å lære om fransk historie, gjerne på fransk?

Den var rimelig spesifikk :-). Tror ikke vi kommer på noe på stående fot, men vi tar gjerne i mot tips fra lesere!

Nintendo Switch: administrerere brukere på 25 enheter?

Riktig – en bruker per enhet; Switch1, Switch2 osv. IT-ansvarlig er den eneste som kan passord til brukerne. Denne må da også kjøpe spill til hver konto/Switch. Det er ikke så mye arbeid og faktisk en del mindre enn det å holde 25 windows-maskiner med 25 Steam-kontoer i live 😉